iconen_11.jpg

VOOR SCHOLEN

  • Bij een ondersteuningsarrangement

  • Individueel of in groepjes

  • Leren Leren 

  • Beter bij de les 

  • Fixie en Growie, Lef!

  • Kids skills in de groep

COACHING

Wanneer een leerling een ondersteuningsbehoefte heeft kan de school beslissen om een ondersteuningsarrangement aan te vragen. Scholen kunnen mij inzetten wanneer een kind hulp nodig heeft bij bijvoorbeeld het ontwikkelen van het zelfvertrouwen, het verbeteren van de concentratie, bij het ondersteunen van de sociale ontwikkeling of bij het leren omgaan met hoogsensitiviteit. Ook de leerkracht wordt begeleid en krijgt tips, adviezen en coaching.

 

Kosten: € 47,50 per uur incl. btw.

 

BETER BIJ DE LES

Beter bij de les is een effectieve methode voor het ondersteunen van kinderen met zwakke executieve functies. Aan de leerlingen is te merken dat een gegeven opdracht het ene oor in en het andere oor uit gaat, ze na de instructie niet meer weten wat ze moeten doen, wel starten met een taak maar halverwege niet meer verder gaan of kunnen of twee opdrachten krijgen en deze al na een minuut al zijn vergeten. Het is een intensieve training van 25 sessies. 

Kosten: €1500 (exclusief werkboek). Wanneer meerdere leerlingen tegelijkertijd gebruik willen maken van de training wordt de prijs aangepast. 

 

FIXIE EN GROWIE, LEF!

 

Fixie en Growie is een training voor (meer)begaafde kinderen die denken dat capaciteiten vast staan. Met andere woorden als je ergens succes in hebt dan heb je daar talent voor. Dingen die deze kinderen minder goed kunnen worden vermeden, zo maken ze geen fouten en krijgen ze geen negatieve feedback. En fouten maken vinden deze leerlingen heel naar; fouten maken laat namelijk in hun ogen zien dat je niet slim of getalenteerd bent. Deze leerlingen geven snel op, vermijden het leren van nieuwe dingen en profiteren niet meer van het lesaanbod van de leerkracht. Bovenstaande is ook bekend als een fixed mindset. Fixie en Growie, (Lef! voor tieners) leert kinderen dat groeien een proces is en geen vaststaand gegeven. Door vaardigheden te leren, coaching en feedback te geven tijdens dit proces leren ze dat je je talenten en vermogens kunt ontwikkelen en dat fouten eigenlijk leermomenten zijn. Met andere woorden, de fixed mindset wordt een growth mindset. 

Kosten: €480. Dit is voor een intake met ouders, 7 lessen van 45 minuten en een afsluitend gesprek. 

 

 

KIDS' SKILLS

Soms loopt het niet lekker in een groep, er heerst geen prettige sfeer en kinderen voelen zich niet veilig. Dan kan Kids’Skills ingezet worden. Bij Kids’ Skills worden beschuldigende vingers voorkomen. Er wordt niet veel aandacht besteed aan het zoeken naar de oorzaak van het probleem van de groep maar de methode concentreert zich op wat de groep moet leren. Tegelijkertijd heeft deze benadering positieve effecten op de omgeving van de groep, leerkrachten en ouders. Ze worden gestimuleerd om de groep te steunen en te helpen bij het leren van de nieuwe vaardigheden. De leerlingen nemen zelf actief deel aan alle beslissingen en keuzes die betrekking hebben op hun eigen ontwikkeling waardoor de groep eigenaar wordt van het proces. Hierdoor is de groep nog meer gemotiveerd om het doel te behalen. 

Het traject bestaat uit 15 lessen met de groep.  Vooraf vindt er en intake met de leerkracht en intern begeleider plaats en is er een ouderinformatiemoment. Aan het einde van traject wordt er gezamenlijk geëvalueerd. 

Kosten:  €1295 euro. 

HEEFT U VRAGEN?

NEEM CONTACT OP VIA

iconen_06.png
iconen_08.png